Vzhůru na jamkoviště!

Sdílejte

Dva říjnové dny, jeden golfový turnaj, jedno kouzelné místo a nespočet zážitků. Tak lze jednoduše vyjádřit, co obnášela nedávná akce partnerů Amazing Places, kteří se za podpory automobilky Volvo sešli v krásné krajině Posázaví, aby změřili golfové síly, prohloubili vztahy a načerpali inspiraci.


Když tým Amazing Places pořádá golfový turnaj, hřiště s obyčejným zázemím byste očekávali marně. Míčky se tentokrát odpalovaly v areálu architektonického skvostu, luxusního hotelu a také Stavby roku Středočeského kraje 2017 – Panorama Golf Resortu. Stejně tak není obyčejná ani cena pro vítěze, nejlepšímu golfistovi totiž po celý jeden víkend dělal společnost vůz značky Volvo podle vlastního výběru. Aby byli účastníci pondělního turnaje náležitě připraveni, sešli se v hotelu Panorama už v neděli, kdy mohli ochutnat vynikající raut z místní restaurace. Gurmánské pokrmy zde připravují z biopotravin, především z Ekofarmy Kozojedy a z dalších lokálních a regionálních zdrojů, a každý pokrm, který z jídelního lístku vyberete, je unikátním zážitkem.

Strategie příprav na nadcházející turnaj potom probíhaly různě. Někteří hráči zvolili odpočinek pro tělo i mysl v hotelovém wellness, kde si mohli dopřát třeba saunu, vířivku a páru nebo si zaplavat v bazénu, jiní se rozhodli už večer trénovat odpaly a uspořádali malý noční turnaj na tři jamky. Aby nechyběla správná atmosféra, hrálo se na osvíceném jamkovišti se svítícími míčky, takže i samotná podívaná byla zážitkem.

Následující den už patřil oficiálnímu turnaji, pečlivému vybírání holí, ladění techniky odpalů, studování taktiky protihráčů i výbornému občerstvení servírovanému přímo z golfových vozíků. Zážitek ze hry podtrhávala i okolní zvlněná krajina a všudypřítomná zeleň, díky níž je Panorama Golf Resort opravdovou oázou, kde hodíte za hlavu všechny starosti a soustředíte se jen na míček a jamku. V den turnaje byly podmínky sice obtížnější, jasně se však ukázala pravdivost rčení, že neexistuje špatné počasí, jen špatně oblečený golfista. Zamlžené a sychravé dny navíc místní krajině opravdu sluší a všichni hráči podzimním teplotám hrdě vzdorovali a předváděli skvělé výkony. Díky tomu bylo potěšením na závěr turnaje rozdat ocenění a vyhlásit vítěze. Kromě hlavní ceny od společnosti Volvo si golfisté odnesli také balíčky Manufaktura či výhryod Plzeňského Prazdroje. Všem hráčům i divákům turnaje navíc zůstane jedinečná vzpomínka na dva dny strávené v harmonickém golfovém areálu, a hlavně ve společnosti podobně naladěných lidí.

Pokud se Vám líbil článek, budeme rádi když jej nasdílíte.