Výhled jako z jiného světa

Sdílejte

Představte si místo, kde se hora potkává s oceánem, kde je stále příjemné a teplé klima a kde vás obklopí zeleň i moderní design. Přesně takovou oázu se majitelům Villy Encanta podařilo vybudovat na ostrově Tenerife, kam zvou všechny, kteří hledají únik od monotónnosti či sychravého počasí.


V rozlehlé exotické zahradě nedaleko města Puerto de la Cruz stojí dva objekty, které budou dokonalým zázemím pro vaši příští návštěvu Kanárských ostrovů. Hlavní dům Villa Encanta i menší Garden House patří českým majitelům, jimž učarovalo místní klima i pohodlná dosažitelnost z Prahy a Vídně. „Při jednom z našich delších pobytů na Tenerife jsme objevili krásnou část ostrova, kde se pohybuje menší množství turistů. Zašli jsme si na večeři a zjistili, že jsou odsud navíc impozantní výhledy nejen na oceán, ale i na město Puerto de la Cruz a na sopku Teide. V tu chvíli nám bylo jasné, že právě tady chceme vybudovat místo, kam se budeme moct vracet nejen my, ale i naši hosté,“ vysvětlují majitelé. Hned na druhý den začali v této oblasti zkoumat nabídky a zanedlouho objevili svůj vysněný dům, který splňoval většinu jejich požadavků. „Hledali jsme místo s krásným výhledem, bez sousedů, s velkým pozemkem, ale zároveň v lokalitě, kde máte všechno v blízkém dosahu. Dnešní Villa Encanta měla všechno,“ vzpomínají na začátek projektu a dodávají, že potom už začaly práce na samotném domě i v zahradě a po půl roce byly objekty připravené přijmout první hosty.

Villa Encanta vám hned při příjezdu učaruje svou vzdušností a stylovým řešením interiéru, který měla, stejně jako podobu zahrady, na starosti majitelka Štěpánka, povoláním zahradní architektka. Uvnitř vás čekají čtyři ložnice, obývací pokoj, vybavená kuchyň i několik koupelen a k tomu navíc výhledy na oceán, které se neomrzí. Ty nejlepší pohledy, kombinující Atlantský oceán a nejvyšší horu Tenerife, se potom servírují na venkovní terase, kde si je vychutnáte třeba z vyhřívaného bazénu nebo s knihou na lehátku. Na terase ale nezůstávejte a vydejte se prozkoumat i udržovanou zahradu, kterou paní majitelka dovedla k dokonalosti. Na jejím konci se nachází nenápadný saunový domeček, kde budete mít na odpočinek absolutní soukromí. Zahrada je navíc bohatá na výborné ovoce, tak si natrhejte čerstvou papáju, melouny nebo mango, jejichž chuť je tady mnohem výraznější. Při západu slunce si potom ugrilujte mořské plody, k nim degustujte lokální víno a sami se přesvědčte o tom, že místní večery mají neopakovatelnou atmosféru. Cílem majitelů zde bylo vytvořit pocit domova, pohody, ale také krásy a elegance, a to se povedlo na výbornou. Hlavní dům pojme devět hostů, Garden House potom další tři, a tak záleží na vás, s jak velkou skupinou lidí přijedete. Ať už se sem vydáte s rodinou, či přáteli, sami poznáte, proč majitelé kouzlu tohoto místa propadli. Až se krásného prostředí vily nabažíte, vydejte se na výlet třeba do nedaleké zoologické zahrady, která je považována za jednu z nejzajímavějších v Evropě, nebo na pláž Playa El Bollullo s černým pískem, obklopenou útesy. Pokud hledáte fyzicky náročnější výlet, výzva je jasná – výstup na sopku, který jen tak někde nezažijete.

Pokud se Vám líbil článek, budeme rádi když jej nasdílíte.