Vinařství Thaya

Sdílejte

Láska k vínu a okolní krajině byla impulzem k vytvoření unikátního konceptu, kterým majitelé vinařství Thaya oslavili úspěšných deset let na trhu. Na okraji národního parku Podyjí vyrostl nový designový skvost – hotel hrdě nesoucí jméno vinařství.


Ať už fandíte českému vínu, nebo architektuře, nový areál vinařství Thaya vás nadchne. V blízkosti obce Havraníky nedaleko Znojma mají již od července pro návštěvníky dveře otevřené nejen stylové apartmány, ale také skvělá restaurace, která je součástí hotelového komplexu. Nechybí tu ani wellness, které brzy čeká ještě další rozšíření o novinky ve venkovní relaxační zóně. Podoba komplexu vzešla z návrhu architekta Jakuba Ciglera, který projekt uchopil s velkou pokorou k okolní krajině, zachoval maximum původních prvků.

Areál je rozdělen do dvou částí na pracovní dvůr vinařství a areál pro odpočinek a vinařskou turistiku. Oba tyto dvory rozděluje objekt bývalé sýpky z roku 1962. Díky tomu, že sýpku obklopil dalšími objekty vytvořil architekt dojem tradiční moravské vesnice. Střechy hal, na první pohled připomínají vlny řeky Dyje a okolní zvlněnou krajinu. Na střechu plynule navazuje uměle vytvořené návrší nad degustačními sklepy z jedné a apartmány z druhé strany. Okolo se rozprostírají vinice, které můžete pozorovat z otevřené střechy jejíž vazníky porůstají popínavé rostliny evokující vinnou révu. Díky výhledům ze střechy, která je jako stvořená k vychutnávání místního vína získáte naprostý přehled o areálu i okolí.

A pokud se budete chtít dozvědět o výrobě vína více, tak je možné domluvit si i skupinovou prohlídku sklepů spojenou s degustací. Majiteli THAYA se zde podařilo vytvořit místo, kde je možné nejen ochutnávat vína, ale také zažít skvělou gastronomii, odpočinout si ve stylovém hotelu a nabrat energii v rozlehlé zahradě nebo místním wellness. Obzvláště příjemným překvapením je restaurace Apri, kde se vaří především z lokálních surovin, a to ať už jde o zvěřinu z místních lesů, maso z českých chovů, nebo lokální sladkovodní ryby.

To vše je okořeněno bylinkami z místní zahrady. A kdo jiný by měl lepší předpoklady zapsat se do české gastromapy než šéfkuchař Ondřej Lacina, který pochází z nedaleké vesnice Dyje, kam se rozhodl vrátit poté, co nasbíral zkušenosti v michelinských restauracích ve světě? Zdejší menu jednou měsíčně obměňuje s ohledem na sezonu, ovšem jeho vyhlášený telecí brzlík nebo daňčí hřbet se řadí již dnes mezi oblíbená a vyhledávaná jídla. O párování jídel s vínem se stará zdejší hlavní enolog, který se osobně zabývá výrobou a o místních vínech ví nejvíce.

Každé jídlo z degustačního menu vždy ochutná a přiřadí k němu nejvhodnější víno. Restaurace Apri je natolik oblíbená nejen hotelovými hosty, ale i místními lidmi, že tady bez rezervace o víkendu nepochodíte. Ať už se rozhodnete v THAYA strávit romantický víkend, čas s přáteli, nebo tu uspořádat firemní akci, přivítá vás skvěle sehraný profesionální tým sklenkou místního sektu.

Pokud se Vám líbil článek, budeme rádi když jej nasdílíte.
X
Nastavení cookies
Funkční cookies
Tyto cookies jsou nezbytné pro fungování našeho webu a nelze je deaktivovat.
Analytické cookies
Slouží především pro sběr dat ohledně chování na webu (typicky Google Analytics).
Reklamní cookies
Slouží hlavně pro remarketing (typicky Google Ads).
Uživatelská data
Personalizace reklam
Personalizační cookies
Slouží pro pokročilou analytiku a personalizaci obsahu.