Tajemné pohraničí

Sdílejte

V těsné blízkosti nekonečných hvozdů Českého lesa, nedaleko od hranic s Německem vyrostl na místě nevyužívaných staveb velkorysý resort, který nepřestává překvapovat. Objevujte tajemnou krajinu pohraničí spolu se špičkovou péčí, kterou zde servírují ve stylových pokojích, v restauraci i podzemním baru.


Obklopen krásnou přírodou, jež zůstává velkému množství turistů stále neznámá, vznikl radikální rekonstrukcí nevyužívaných budov moderní komplex, který kombinuje stylové ubytování, lokální gastronomii, champagne bar i wellness. Resort Český Les je ztělesněním dokonalého odpočinku, kde získáte potřebný odstup od každodenních povinností i prostor se pořádně nadechnout. Usínat budete v některém ze čtyřiceti tří studií a apartmánů v Aparthotelu Železná, jejichž design si pod křídla vzalo studio Konceptual Barbory Mluvkové. Nově jsou také otevřeny Boutique Apartments Železná v původní prvorepublikové budově školy, kde najdete osm apartmá, jež si můžete také kompletně pronajmout třeba na teambuildingy, svatby nebo Silvestra. Celý koncept je inspirovaný charakterem okolní přírody a klade důraz na udržitelné a lokální aspekty. V interiéru vás oklopí zejména dřevo, kov a sklo, příjemné barevné spektrum a dominantou každého pokoje je fototapeta, která zachycuje místní hvozd. Ten se v ranní mlze, za svítání či za soumraku zbarvuje do modra a atmosféře tohoto místa dodávána tajemnosti.

Díky své lokalitě je resort ideálním zázemím pro nejrůznější typy pobytů. Rozhodnete-li se poznávat okolí, vydejte se do hlubokých lesů nebo objevujte zapomenutou minulost pohraničního regionu a zaniklých obcí. Okolím vede také až 700 kilometrů cyklostezek na české i německé straně, takže spoustu cílů můžete spojit i s příjemnou projížďkou. Až se po výletech do resortu vrátíte, bude vás tady čekat příjemné wellness, které, stejně jako zbytek areálu, vznikalo v souladu s přírodou. Najdete tu saunu, infra saunu, páru, masážní terapie i ochlazovací bazének, takže baterky tady dobijete snadno. Respekt k přírodě se propsal i do konceptu restaurace Hvozd. „Klademe zde důraz na lokální ingredience a díky tomu budete vždy vědět, odkud přesně pochází maso, které si objednáte. Spolupracujeme s několika farmami, jako jsou Čečkovice, odkud bereme hovězí, zvěřinu máme přímo od místního mysliveckého spolku a mléčné výrobky pochází z farmy Údolíčko,“ popisuje směřování restaurace Linda Schneiderwindová, managing director společnosti FKCG Hospitality.

Ať už bude vás den v Resortu Český Les vypadat jakkoliv, zakončit byste ho měli na úrovni! Zajděte do podzemního baru Kotelna, jehož název odkazuje na původní účel těchto prostor a zažijte atmosféru kombinující luxus s tajemností. Právě tady se ukrývá champagne bar s kompletní nabídkou maison de Venoge, který doplňují česká a francouzská vína, řemeslný cider i vlastní pivo, kteréresortu na míru vyrábí plzeňský pivovar Proud.

Pokud se Vám líbil článek, budeme rádi když jej nasdílíte.