Osvěžující zvědavost

Sdílejte

Míchané kávové drinky v orosených skleničkách, workshop přípravy kávy cold brew a malý tetovací salon v zákoutí prvorepublikové zahrady. Tak vítá léto Mazagrande.


Zahrada jedné z nejsledovanějších pražských vil poslední doby se v jedno květnové odpoledne rozvoněla kávou a citrusy a ožila nadšením a energií hostů, s nimiž značka Mazagrande oslavila první letní dny. Na pomoc si vzala oblíbený fresh nápoj Mazagrande Yuzu Tonic, jehož název napovídá, že uvnitř se mísí chutě cold brew ledové kávy s tonikem a japonským citrusem yuzu, které jsou pro letní osvěžení jako dělané.

Představte si příjemné odpoledne s přáteli, kde si popovídáte, ochutnáte výborné dezerty a na baru vás oslní šarmantní dvojice barmanů s perfektně vybalancovanými míchanými drinky. Možná by vás překvapilo, jak dobře se Mazagrande Yuzu Tonic snoubí například s malinovým pyré a čokoládovým sirupem nebo že Mazagrande Forte chutná spolu s Campari, Martini a grapefruitem jako oblíbené Negroni.

To všechno navíc v kulisách architektonického skvostu, jímž je nedávno otevřený eventový prostor Vila 63. V takovém duchu se nesla akce, kterou si značka Mazagrande pro své hosty připravila. A protože je jejím mottem zvídavost a odvaha vystupovat z vlastní komfortní zóny, nechyběly zde aktivity, které byste na letní slavnosti možná nečekali.

Každý den zkusit něco nového

Žijeme jen jednou, a tak bychom se neměli bát nových zážitků. Ať už mluvíme o nevšední kombinaci kávy a citrusů, nebo o spontánním tetování. V zahradě plné vzrostlých stromů se proto objevily malířské stojany a malý tetovací salon, odkud si hosté mohli odnést vzpomínku buď na malířském plátně, nebo přímo na kůži.

Netrvalo dlouho a malé citrony, mušličky a jiné letní motivy se staly permanentní ozdobou velké části návštěvníků. Spolu s tím si hosté odnášeli také nové poznatky o přípravě kávy, konkrétně o cold brew, na němž je nápoj Mazagrande Yuzu Tonic založený. Věděli jste, že cold brew není jen ekvivalent pro ledovou kávu? Tento druh přípravy je kompletně bez použití teplé vody a příznačná je pro něj mimo jiné trpělivost. Cold brew se totiž filtruje několik hodin, nejlépe přes noc, a na hotovou kávu si tedy musíte počkat. Výsledek za to ovšem stojí. O tom hosty ve Vile 63 přesvědčil také workshop, který si zástupci Mazagrande připravili, aby všem milovníkům kávy ukázali, co přesně se v jejich nápoji skrývá.

Pokud sami trpělivostí neoplýváte, s už namíchaným drinkem v plechovce na nic čekat nemusíte. Stačí ho s plátkem citronu nalít na led, a bude perfektním osvěžením vašich letních dnů, povzbudí v kanceláři i na home office a slušet mu to bude i za letních večerů třeba v martini skleničce. Pozvěte i vy své přátele a uspořádejte pro ně nevšední zahradní slavnost, piknik nebo třeba soukromé letní kino. Ať už zvolíte cokoli, nezapomeňte na vychlazené Mazagrande. Tak na zdraví!

Pokud se Vám líbil článek, budeme rádi když jej nasdílíte.