Na mém stole

Sdílejte

Ze sloupce knih, co od posledního vydání AMAZING vyrostl na mém stole, jsem vybrala tři, které zaručeně přečtete jedním dechem.


PROROKYNĚ A HLUPÁK, Jonas Jonasson

Blížící se konec světa je ten nejlepší čas na pořádný road trip! Autor světového bestselleru Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, švédský spisovatel Jonas Jonasson a jeho obrovský komediální talent si získal čtenáře po celém světě. Prorokyně a hlupák je šestou knihou vydanou u nás a roztáčí kola příběhu amatérské astrofyzičky Petry, která spočítala, že 7. září ve 21.20 zanikne svět. Toto proroctví ji svede dohromady s poněkud jednoduchým Johanem, který umí proměnit obyčejné jídlo v gurmánský zážitek, a s důchodkyní Agnes, co si pod falešným profilem vydělává jako mladá influencerka.

ALBATROS MEDIA-PANTEON

NEKONEČNÝ ZÁZRAK, Irene Vallejo

Kniha o knihách se stala mezinárodním bestsellerem. Vypráví o tom jak člověk stvořil knihy a jak knihy utvářejí člověka. Čím déle je totiž nějaký předmět lidmi používán, tím větší má budoucnost. A to nejnovější většinou zanikne nejdřív. Kniha patří do stejné kategorie jako lžíce, kladivo, kolo, nebo nůžky. Knihy jsou naším svědomím, záchranou v těžkých chvílích, inspirací, zdrojem smíchu.

LEDA

VRCHOLY A PÁDY WINSTONA CHURCHILLA, Erik Larson

Autor se zabývá Churchillovou rolí ve válečných událostech a vychází z deníkových záznamů, archivních zdrojů i utajovaných dokumentů, které byly uvolněny zcela nedávno. Winston Churchill stál před obrovským úkolem – stmelit národ. Stal se premiérem v nejtěžší chvíli, kdy Hitlerovo Německo ohrozilo samotnou existenci Anglie.

LEDA

Pokud se Vám líbil článek, budeme rádi když jej nasdílíte.