Modré Vánoce

Sdílejte

Možná si říkáte, že Vánoce mají být bílé, ale poslední dobou se na Štědrý den sníh městům spíše vyhýbá. Modrá je tedy jistota a v případě této tikající nadílky dokonce záruka, že pod stromečkem bude radost a veselo.


Pro ni…

BREITLING NAVITIMER 32

Světle modrý číselník, tmavě modrý řemínek z aligátora, to je stylovka, kterou si oblíbila i oscarová herečka Charlize Theron. Talentovaná diva, již můžete znát z filmů jako Ďáblův advokát nebo Pravidla moštárny, je tváří značky Breitling. Již od roku 2018 se tak na jejím zápěstí objevují hodinky z modelových řad Chronomat a Navitimer. Barevná podzimní novinka zaujme kuličkovou lunetou a drobnými diamanty na místě indexů. Její 32mm ocelové pouzdro může být doplněno také o kovový tah, na kůži je však mnohem výraznější. Hodinky prodává butik Breitling (Pařížská 1) a Carollinum za 100 500 Kč, www.carolinum.cz.

 

PATEK PHILIPPE REF. 5178G-012

Na první pohled vypadají docela nenápadně, jejich kouzlo se však skrývá uvnitř zlatého 40mm pouzdra. To je totiž domovem pro dva katedrální gongy a kladívka, která na vyžádání majitele zacinkají přesný počet hodin, čtvrtí a minut. Jejich zvuk je nadpozemský, což je dáno právě gongy, které jsou dvakrát delší, než je zvykem. Tuto symfonii na zápěstí doplňuje estetická sonáta v podobě gilošovaného smaltovaného číselníku s jemným vzorem vlnek. V manufaktuře Patek Philippe se mu říká vír. Hodinky, která mohou nosit i muži, doprovázejí dva řemínky z aligátora – modrý a oranžový. Info o ceně v butiku Patek Philippe, Pařížská 9.

 

PANERAI LUMINOR DUE LUNA

Pro sportovnější typy žen, kterési potrpí na výraznější modely hodinek, připravila značka Panerai model s lunární fází. Panerai má silné italské kořeny a v jejich tikajících objektech se zrcadlí florentský styl a neotřelý vkus města nad řekou Arno. Pro hodinky jsou typické designové prvky jako polštářkové pouzdro, ochranný můstek korunky a výrazná luminiscence prořezávaného číselníku. Jeho temně modrá barva připomíná letní noční oblohu, zlatavé detaily ruček a Měsíce mu dodávají glanc. Hodinky pohání automatický mechanický strojek s třídenní rezervou nátahu. Za 245 000 Kč prodává butik Carollinum, www.carollinum.cz.

 

 

Pro něj…

BREITLING TOP TIME
B01 TRIUMPH

Jeden z nejnovějších počinů značky Breitling odkazuje ke café raceru Triumph Thunderbird 6T z roku 1951 a k raritnímu modelu hodinek Breitling Top Time Ref 815 ze sedmdesátých let s ledově modrým číselníkem. V aktuálním provedení je tento 41mm retro počin nepřehlédnutelný a patří mezi nejžádanější edici hodinek s chronografem v portfoliu tohoto švýcarské brandu. Funkce stopek je tu zastoupena jedním 30minutovým sčítačem na pozici 3. hodiny, zrcadlí se k němu mimostředná vteřinovka. Logo motoristické značky Triumph na číselníku připomíná majiteli, že je čas vyrazit na cestu… Za 188 500 Kč prodává Breitling (Pařížská 1) a Carollinum, www.carolinum.cz.

 

BAUME & MERCIER RIVIERA
M0A10716

Kdo si pod stromeček přeje potápěčskou výbavu, měl by si na seznam připsat i výkonné potápky od značky Baume & Mercier. Model Riviera, který letos slaví padesáté narozeniny, nabídne 300 metrů vodotěsnost, což je i pro hlubší ponory příznivá ochrana. Současně potěší výraznou luminiscencí, která je dobře viditelná i pod vodou. Uvnitř 42mm ocelových hodinek s ikonickou dvanáctistrannou lunetou pracuje automatický kalibr s pětidenní rezervou chodu. Jde o přesný chronometr certifikovaný puncem kvality COSC, a tak se jeho přesnost pohybuje jen s nízkou odchylkou -4/+6 sekund za den. Hodinky prodává Carollinum, Koscom, za 108 800 Kč.

 

JAEGER-LECOULTRE MASTER
ULTRA THIN MOON

Patří mezi vůbec ty nejelegantnější hodinky na trhu. Jejich styl ctí přísná pravidla společenských časomír – musí být tenké a na řemínku z aligátoří kůže. Takové, aby se vešly pod manžetu košile, s pouzdrem menšího průměru, ovšem významného a neotřelého ducha. Taková je i novinka od manufaktury Jaeger-LeCoultre „hodináře hodinářů“ v růžovém zlatě. Plná barva ušlechtilého kovu dává vyniknout číselníku, jehož gradientní modrý ráz se od středu ke kraji ztmavuje. Na pozici šesté hodiny vzývá romanticky vykreslená noční obloha toho nejpovolanějšího – Měsíc. Tento skvost stojí 620 000 Kč, prodává Carollinum.

Pokud se Vám líbil článek, budeme rádi když jej nasdílíte.