Inspirace úspěchem

Sdílejte

David Korn je už přes dvacet let úspěšným obchodním manažerem, který dokáže skloubit práci, rodinu i extrémní sportovní trénink. Můžeme ho zahlédnout na triatlonových závodech, při běhu po okolí Blaníku nebo v sedle kola.


Jste úspěšným manažerem na vysoké pozici. Je něco, čím se podle vás odlišuje úspěšný manažer od průměrného?

Určitě ano. Musíte být dost empatičtí a mít v životě štěstí. Zároveň je to jistě i schopnost naslouchat lidem a umět s nimi pracovat. A být dobří v tom, co děláte.

Bez čeho se ve vaší práci neobejdete?

Bez kávy. Ne vážně, určitě bych nemohl dobře vykonávat svou profesi bez kolegů, na které se mohu vždy spolehnout. A také je to roky zkušeností, praxe a celou řadou zajímavých kontaktů a stále nových nápadů.

Prozradíte nám své každodenní rituály?

Smažená vajíčka, černý čaj, sprcha, pusa od manželky, cesta s dětmi do škol(k)y a poté skoro hodina cesty po dálnici do Prahy … následně se začne dít už vše, co zpravidla není možné předvídat. Každý den je originál, ale to mě na práci baví.

Máte čas na čtení? Co preferujete při cestách? Knihy nebo časopisy?

Bohužel na čtení moc času nemám, ale knihy miluji. Za posledního půl roku jsem stihl pustit několik desítek audioknih v kombinaci s podcasty s lidmi z byznysu. Denně pár hodin v autě strávím a tímto mi čas uteče, tedy pokud zrovna s někým nevolám. Občas jezdím úplně bez poslouchání čehokoliv, mám pak možnost dost věci promyslet a srovnat si myšlenky. Když mi to vyjde, vezmu si do ruky i opravdovou knížku… to se ale povede spíše někde na dovolené. Časopisy jsou u mě profesionální deformace, hledám v nich inspiraci, kde se můžeme zlepšit. Ty pěkné si i rád přečtu.

Jakou budoucnost mají podle vás tištěná média? A jak se nato v A11 připravujete?

Když jsem skoro před dvaceti lety v tomhle oboru začínal, slýchával jsem, jak tištěná média nevydrží a že to s nimi bude čím dál těžší. Dvacet let uteklo, je to stále těžší, to je pravda, ale jsou tu pořád a budou dál. Navíc se opět čím dál více lidí odvrací od internetu a přechází zpátky k tisku. Jsme nejsilnějším hráčem v Česku s bezplatným regionálním tiskem a silnou divizí B2B, prémiových, společenských a dětských titulů. Na tom jsme za poslední roky nejvíce vyrostli. Jsme velmi progresivní a dynamická společnost, pokud se objeví jakákoliv příležitost, jak se rozšířit, vylepšit nebo vydělat, jdeme hned do toho. V A11 jste udělali odvážný krok od tištěných médií přes e-publishing až po celoplošnou televizi.

Jak se vám daří v těchto nových oblastech?

Je to logický krok, abychom drželi tempo před konkurencí. Rozšiřujeme se v podcastech, eventech a letos i v TV branži. Je to dost náročné, jdeme krok za krokem a sbíráme první větší úspěchy. Na příští rok chystáme hodně novinek a taky další růst.

V říjnu proběhla anketa Top nejúspěšnější muži magazínu CEO (součástí mediální skupiny A11). Jaká byla kritéria pro nominaci? Chystáte i další ročník?

Správně, v říjnu jsme měli vyhlašování projektu Top nejúspěšnější muži magazínu CEO a měsíc před tím jsme ocenili nejúspěšnější ženy. Jednalo se již o druhé ročníky těchto žebříčků. Loni jsme projekt odstartovali v komorním set-upu v kupoli Národního muzea, ale letos jsme se tam pro velký zájem hostů i partnerů nevešli a museli jsme do větších prostor. Nominace do projektu vychází z více oborů, a tedy i více kritérií. Snažíme se vybírat nominované také i za jednotlivé redakce našich B2B a prémiových časopisů, z nich potom porota složena z odborných zástupců vybírá finalisty. Příští ročník už připravujeme a bude určitě opět zajímavý. Zájem je velký – svědčí o tom i navýšení periodicity magazínu CEO z letošních šesti na osm vydání v příštím roce.

Je skvělé mluvit o úspěších a inspirovat ostatní. Kdo vás v životě silně inspiroval?

Konkrétní jméno to nebude. Jsou to všichni úspěšní a pozitivně smýšlející lidé, se kterými jsem se měl v životě možnost setkat a něco se od nich naučit. A těch setkání už za ty roky bylo, ať se jednalo o mé nadřízené, kolegy, významné klienty, kamarády, rodinu… to vám do života vnese hodně inspirace.

Máte své “amazing” místo, kam se rád vracíte?

Rád se vracím domů za rodinou. Domov je pro mě to místo, kde se vždy nabiju a zároveň si zde nejvíc odpočinu. Taky mám moc rád hrad Lipnici (Lipnice nad Sázavou). Nevím proč, ale něco mě sem přitahuje. Jezdím sem několikrát ročně, hlavně na kole. „Po vlastních“ to jsou pak výběhy na okolní kopce Paseka, Javornická Hůra nebo Blaník, mám rád tamní rozhledny.

Děkujeme za tipy. A je nějaké vysněné místo, kam byste se ještě rád podíval?

Těch míst je pořád hodně, láká mě např. síť evropských cyklotras EuroVelo, které bych chtěl na kole postupně projet. S rodinou bych se chtěl podívat na Island, s manželkou do USA, kde několik let žila. Dlouho přemýšlím o nějaké poutní cestě, ale zatím jsem na to nedostal odvahu. No a potom mě láká nějaké vlastní úžasné místo, které si chci v budoucnu vytvořit, a to se už brzy zformuje do reálu. Třeba Vás tam potom pozvu.

Vaší vášní je i triatlon. To není běžná sportovní aktivita, naopak vyžaduje náročnou fyzickou přípravu. Jak jste se k triatlonu dostal?

Kolo mě baví od mala, plavat jsem začal více na vysoké škole a běhání se k tomu postupně přidalo. K triatlonu mě dovedl můj bývalý šéf Honza Mašek, on se mu věnuje mnohem víc než já. Já to mám spíš jako svátek, ale každý rok se na nějakém závodě objevím. Loni jsem měl zranění lokte, a to mě dost zpomalilo. Běžte se někdy podívat na nějaký závod a budete překvapena, jací lidé tam závodí a jaká je tam atmosféra, je to super.

Jak stíháte skloubit sportovní aktivity s vaším plným pracovním diářem? Prozraďte nám recept.

Nedělal jsem sport v dětství ani jinak profesionálně, postupně si však ke mně cestu našel. Je to pro mě jeden z nejlepších způsobů, jak vypnout a vyčistit si hlavu. Snažím se ve volném čase sportovat pravidelně, někdy se to daří více, jindy méně. Mám tolerantní ženu, která mě hodně podporuje. Navíc máme malé děti, které sport baví. Snažíme se tedy celkově zařazovat aktivní zdravý životní styl do normálního života.

Troufl byste si i na maraton?

Mám to v plánu. Za sebou mám několik městských i trailových půlmaratonů, v lednu se chystám po několikáté na zimní běh na Blaník, je to navíc jubilejní ročník. Z maratonu mám ale respekt. Je to hodně o kvalitní přípravě a tréninku, a to nesmíte podcenit. Takže ano a snad to bude do pár let. Potom se ještě správně rozhodnout, kde ho poběžím.

Vraťme se do současnosti. Na čem teď v poslední době intenzivně pracujete?

V rámci A11 pracujeme na několika velkých eventech, které proběhnou v příštím roce. Prozradím snad jen, že se zaměříme na výběr toho nejlepšího ze současných akcí. Z nich vznikne něco opravdu exkluzivního! Samozřejmě se taky věnujeme plánům a dalšímu rozvoji celé společnosti.

A mimo aktivit ve vydavatelství?

To také nezahálím. Ve volném čase připravuji s kolegou Pavlem jeden vlastní projekt, který se točí právě kolem zdravého životního stylu a celkového zlepšení zdraví ve společnosti.

To se budeme těšit na další zprávy. Blíží se nám konec roku -co by vás nejvíce potěšilo v tom novém?

Aby byl minimálně tak dobrý, jako ten letošní. Plány už mám velké. Potěšilo by mě tedy, aby se vše podařilo, ale hlavně, aby všichni okolo mě byli plní energie a stále zdraví, protože bez toho jde potom vše stranou.

Pokud se Vám líbil článek, budeme rádi když jej nasdílíte.