Festivalová sezona

Sdílejte

První dny prázdnin tradičně patří karlovarskému filmovému festivalu a na červeném koberci se jako každoročně objeví hvězdy v okouzlujících, ale i méně vydařených kreacích. Zeptali jsme se přední české návrhářky Tatiany Kovaříkové, jak vybírat šaty na takovou událost.


Blíží se festivalová sezona. Jaká kritéria by měl splňovat outfit na červený koberec?

Móda na červeném koberci by měla reflektovat fakt, že se jedná o pozvání na významnou slavnostní událost. Samozřejmě se festival týká primárně filmů a hereckých výkonů, ale neméně důležitou roli hraje i to, v čem se herecké hvězdy a hosté předvedou na červeném koberci. Pozvánka na takto významnou akci obsahuje předepsaný dress code, který je uvedený na pozvánce. Očekává se, že dámy obléknou velké róby, v současnosti většinou od českých módních návrhářů. Pánové smoking nebo elegantní oblek.

Čemu se vyhnout?

Společenské akce mají, i co se oblečení týče, svá pravidla. Zvlášť pokud se jedná o tak významné akce, jako je zahájení filmového festivalu, kde je součástí red carpet. Čemu by se každý měl na slavnostním ceremoniálu vyhnout, je nedodržení předepsaného dress codu, který je naprosto nezbytné dodržet.

Kdo letos vynese váš model na karlovarském festivalu?

Vždy mám vybrané osobnosti, se kterými ráda spolupracuji a které ráda obléknu.

Pokud se Vám líbil článek, budeme rádi když jej nasdílíte.