Cesta do podvědomí

Sdílejte

Spojili síly, aby znásobili svůj potenciál. Simona, Jirka a Ota z eMIND pracují s nejnovějšími poznatky a nástroji neurovědy i psychologie a pomáhají lidem plnit své sny. Pomocí unikátní metody dokonce dokážou přeprogramovat vaše podvědomí. Učí to, co sami žijí, a žijí tím, co učí.


Stává se vám, že opakujete stejné chyby, nedokážete uhnout ze svých stereotypů nebo si hledáte stále podobný typ partnera, se kterým vám to nefunguje, máte práci, co vás nebaví, a cítíte se, jako by váš život řídil někdo jiný, ne vy sami? Nedokážete nic z toho změnit? Nebo prostě jen nemůžete najít to, v čem jste dobří, ale rádi byste se profesně posunuli? Možná už jste zkoušeli různé kouče, terapeuty, psychology, nebo dokonce chtěli všechno vzdát. Stává se, že opravdovou změnu nedokážete a ani nemůžete udělat na vědomé úrovni a potřebujete přeprogramovat své podvědomí. Simona, Ota a Jirka pracují unikátní metodou PSYCH-K®, studují celosvětové výzkumy zaměřené na talenty, silné stránky, lidský potenciál a k diagnostice využívají metodiky společnosti GALLUP®, HOGAN a další.

Pomáháte lidem dosáhnout cílů, které si vysnili. Co si přejí nejčastěji změnit?
Simona: Témata, se kterými lidé přicházejí, jsou velmi různorodá, od zlepšení vztahů s partnery, rodiči, dětmi přes dosahování úspěchů v práci, život v hojnosti až třeba ke zdraví. Velmi často ale věci, které řešíme, sklouznou k tématům sebehodnoty, sebelásky a sebevědomí. Nejsem dostatečně dobrý. To je přesvědčení, které nás na podvědomé úrovni nutí se neustále srovnávat s ostatními, generuje myšlenky, že se musím neustále snažit a dělat věci lépe a dělat jich víc, ale zároveň je obtížné prožívat pocity úspěchu a uspokojení, protože máme jednoduše pocit, že to není dostatečné. Hluboký pocit spokojenosti se svým životem plynoucí z přesvědčení, že jsem dokonalá a že taková, jaká jsem, jsem hodna lásky, je báječný.

Ota: Obecně jsou to všechny oblasti, ve kterých svých cílů nedosahují, kde se jim nedaří. Na emocionální úrovni prožívají v dané oblasti dlouhodobě negativní emoce, někdy až v síle utrpení.

Jirka: S lidmi pracuji už více než dvě desítky let a moji klienti si nejvíce přejí naučit se komunikovat a hledají cesty k tomu, jak žít v pohodě. Vztahy a mezilidská komunikace jsou témata pro většinu z nás důležitá. Velmi je trápí to, že se nemohou s někým dohodnout anebo že někdo dělá něco jiného, než oni chtějí. Druhým velkým tématem je opět téma komunikační a tím je téma výchovy dětí. A třetí téma souvisí se sebehodnotou, zvládáním stresů a někdy až s přesahem do zdravotních oblastí.

V čem vidíte výhodu spojení vás tří? Je to v násobení potenciálu, nebo rozložení sil?
Jirka: Určitě je to násobení potenciálu. Všichni tři máme rozdílné životní zkušenosti a profesní praxi, ale v základních principech a hodnotách se shodujeme. Jako bychom šli životem jinými cestami k podobným, anebo někdy dokonce stejným cílům. Rozumíme si jako přátelé, umíme se shodnout i na pracovních tématech. Co nás naplňuje, je vzájemné inspirování, protože rozvojem lidí se vlastně všichni celou profesní kariéru zabýváme a každý máme jiné zdroje, metody, zkušenosti.

Simona: Vnímám, že se s kolegy inspirujeme nejen ve znalostech a dovednostech, ale i tím, jak žijeme své životy. Umíme se vzájemně namotivovat, pomoct si v situacích, kdy někomu z nás docházejí síly. Pro mě je na spolupráci nejdůležitější, že se zapne kreativní proud a tvoříme snadno a přirozeně.

Ota: My dva s Jirkou máme i dlouholetou manažerskou zkušenost s vedením lidí a Simona je u nás jedničkou v práci s naším podvědomím na energetické úrovni. Díky našim zkušenostem, dovednostem, znalostem, společné víře a odvaze dělat věci jinak se náš potenciál násobí a dokážeme našim klientům nabídnout kompletní systém v oblasti vertikálního rozvoje, čehož by jednotlivec sám těžko dosáhl. Dochází tak k posunu využití talentů jednotlivce k maximálnímu využití potenciálu týmu. Rozložení sil nám umožňuje prohlubovat své specializace a sdílet nejnovější poznatky v daných oblastech.

Co vás dovedlo k tomu, jak dnes pracujete s lidským potenciálem?
Jirka: S potenciálem lidí jsem vlastně na začátku své profesní dráhy ještě nepracoval. Zajímalo mě, kdo jaký je, a šlo mi nejvíce o téma poznání druhých. Z toho poznání druhých jsem se snažil odvodit, na čem a jak budeme spolupracovat. Pouštěl jsem se primárně do odhalování slabých stránek, abych je dokázal klientovi pomoci odstranit anebo je alespoň minimalizoval. Ale když jsem viděl, že tato cesta nevede vždy k úplné spokojenosti, začal jsem se zabývat více tím, jak nastartovat u klientů jejich samoozdravný proces a jak probudit jejich skrytý potenciál.

Ota: Ve své roli manažera jsem měl potřebu hledat nové cesty a nástroje pro práci s lidmi. Práce manažera, lídra je hlavně o porozumění lidem a to začíná u porozumění sobě samému. Tak jak rozumíme sobě, pak můžeme rozumět i druhým.

Simona: Když jsem přišla o třetí miminko a měla jsem problémy se spánkem, hledala a našla jsem pomoc v kineziologii. Moje cesta pak pokračovala spoustou neuvěřitelných zážitků na seminářích dr. Dispenzy, které mě přes výzkum dr. Jeffreyho Fannina přivedly k PSYCH-K®. Velkou inspirací a spolutvůrcem na mé cestě je můj manžel Petr. Bez něho bych nebyla tam, kde jsem, a on beze mne na té své také ne.

Máte nějaký příklad své osobní výhry? Něco, co se vám povedlo změnit a může být příkladem pro vaše klienty…
Jirka: Příklad je z období, kdy jsem dokončoval vysokou školu a uvažoval o tom, co bych chtěl dál dělat a kam profesně jít. Uvažoval jsem, že se zaměřím na oblast firemního poradenství a že začnu někde ve velké korporaci. Tuto myšlenku jsem vyslovil na jedné ze závěrečných zkoušek na fakultě. Byl jsem překvapen a zaskočen dotazem pedagoga, proč vůbec chci do tak divného světa a proč chci pomáhat a rozvíjet lidi ve firmách, když v oblasti charitativní péče najdu více uplatnění a práce bude více smysluplná. Odpověděl jsem, že i ve firmách vnímám psychologicko-spirituální poradenskou péči jako velmi podstatnou a že se tou cestou chci vydat. Rozhodl jsem se propojit manažerskou a psychologickou cestu a to se mi i přes primární nepochopení a zrazování druhými nakonec povedlo. Vytrvat ve svém přesvědčení a podpořit jej svým úsilím nakonec vedlo k naplnění vytoužené cesty. Tento příklad často uvádím klientům, když je slyším říkat, že něco nejde.

Simona: Mám jich spoustu, protože PSYCH-K® je pro mě opravdu praktický každodenní nástroj osobního vývoje. Od překonání strachů z výšek přes odvahu stát se instruktorkou PSYCH-K® až třeba k vnímání toho, že jsem krásná. Připadám si ve svých padesáti letech krásnější než ve dvaceti.

Ota: Je toho spousta, podařilo se mi najít svůj smysl života, rozpoznat své talenty a silné stránky, identifikovat svou vítěznou životní strategii, porozumět svým emocím a pracovat s nimi, integrovat své stíny, pracovat s negativními myšlenkami a traumaty, zpracovávat si limitující přesvědčení, naučil jsem se odpouštět na vědomé i podvědomé úrovni, pochopil důležitost fyzické energie, která je základním stavebním kamenem pro zbylé energie, a také důležitost disciplíny a rutiny a naučil jsem se vše aplikovat do svého života.

Čeho byste rádi ve svém životě dosáhli? Kam chcete dojít?
Ota: Být dál vděčný za to všechno, co mám a jak věci jsou. Kéž by to tak měla většina lidí na světě.

Jirka: Přál bych si dál pomáhat lidem k tomu, aby našli efektivnější cestu, jak na sobě pracovat, než tu, po které je vede jejich ego.

Simona: Mám pocit, že jsem dosáhla všeho, co jsem chtěla. Jsem spokojená a vděčná za to, kde jsem. Ráda bych viděla nás lidi, že jsme schopni žít v harmonii sami se sebou, ostatními, přírodou. A pokud k tomu budu moci přispět, budu spokojená. A jsem zvědavá, co pro mě život ještě přichystá.

Co pro vás znamená smysluplný život?
Ota: Ve vztahu k druhým naplňovat své poslání, pomoci lidem v jejich sebepoznání, porozumění druhým a nalezení cesty ke spokojenému a naplněnému životu. Ve vztahu k sobě samému pochopit to, co si v tomto životě mám vyřešit, a s tím se pak vypořádat.

Simona: Smysluplný život pro mě znamená žít tak, abych v okamžiku smrti mohla říct, že to byl dobrý život. Že jsem prožila život naplněný láskou, dobrodružstvím a službou lidem. Poznala a pochopila další kousek z nádherné mozaiky našeho světa. Abych v té chvíli mohla odejít s vědomím, že jsem prožila všechno, co jsem měla.

Jirka: Smysluplný život je pro mě takový, abych žil v souladu se svými přesvědčeními. S oblibou říkám, že to, co učím, také žiji. Není to cesta k dokonalosti, ale cesta, na které potkávám řadu překážek a výzev, jejichž smysl objevuji často až později.

Pokud se Vám líbil článek, budeme rádi když jej nasdílíte.