Dovolená na pivě

Sdílejte

Vlastní pípa na pokoji?! Pivu zasvěcený hotel v Nepomuku je tak trochu jiný zážitek. „Chtěli jsme vytvořit něco unikátního, co tu ještě nebylo,“ říká Radovan Sochor, jednatel pivního hotelu Zlatá kráva.


Jste první pivní hotel v Evropě. Jste připraveni na smršť českých i zahraničních turistů, až se otevřou hotely?   

My jsme připraveni už téměř rok! Samozřejmě to bude výzva. Jsme si vědomi toho, že jsme prvním takovým konceptem na našem území, a jsme na to hrdí. Právě to nás žene vpřed a moc se těšíme, až ta smršť přijde. 

Pivo nebo pivní téma je tu na každém rohu. Kde všude ho v hotelu najdeme?

Vzhledem k tomu, že je hotel stavební součástí pivovaru, pivo je zkrátka hlavním motivem napříč celým hotelem. Pivní tematika je obsažená v pivních lázních, wellnessu (chmelové aroma v saunách), dekoracích nebo třeba v hotelové kosmetice na pokojích (pivní šampony, sprchový gel, mýdlo). Každý pokoj je jedinečný, pojmenovaný po jednom pivu z naší tvorby, a vtipným způsobem je v něm skrytá i receptura konkrétního piva. Uvidíte sami. V neposlední řadě stojí za zmínku, že na každém pokoji má host vlastní pípu.  

Čí to byl nápad? 

Můj. Hledali jsme něco netradičního, co lidi nadchne.
K nápadu pípy na pokoji vybízely prostory bývalé sladovny a pivovaru, tím pádem pivo jako takové.

Nebojíte se, že budete mít hotel plný opilých lidí? 

K té myšlence to svádí, ale omezili jsme pivo na pokojích na pět piv na osobu za den s tím, že sud nejde opakovaně doplňovat. Vlastní pípa je spíše minibar povýšený na jinou úroveň. Naším cílem není osamělé popíjení na pokoji. Chceme, aby si to k nám hosté přijeli především užít a bavili se v i prostorách šalandy, restaurace, lázní, wellnessu. Nabízíme také komentovanou prohlídku pivovaru s ochutnávkou nebo výlet na naši rodinnou farmu historickým traktorem 3011. Zážitkem je v podstatě i to, že se mohou hosté hned ráno v pantoflích dojít podívat na naši sládkovou Žanetu, která už pravděpodobně vaří další dávku piva.

Máte vlastní farmu, vlastní pivo, pivní hotel. Záleží vám na soběstačnosti?

Především nám záleží na tom, abychom věděli, co hostům podáváme. Máme naprostou kontrolu nad naším pivem a masem, ostatní suroviny odebíráme od lokálních farmářů.

Jaké máte další plány?

Budování a rozvoj dalších poboček, kde budeme čepovat naše pivo a prodávat naše maso. V dubnu jsme v Plzni otevřeli bistro Zlatá kráva Bandaska. Dál chceme rozvíjet farmu a ekologické zemědělství. Také bychom rádi kus farmy přesunuli do areálu hotelu a vytvořili tak malou zoo/minifarmu.

Pokud se Vám líbil článek, budeme rádi když jej nasdílíte.
X
Nastavení cookies
Funkční cookies
Tyto cookies jsou nezbytné pro fungování našeho webu a nelze je deaktivovat.
Analytické cookies
Slouží především pro sběr dat ohledně chování na webu (typicky Google Analytics).
Reklamní cookies
Slouží hlavně pro remarketing (typicky Google Ads).
Uživatelská data
Personalizace reklam
Personalizační cookies
Slouží pro pokročilou analytiku a personalizaci obsahu.