Rodina divokých kokosů

Sdílejte

Poté co se Atrey Rae v Thajsku naboural na motorce a při hojení hlubokých ran mu pomohly mladé kokosy, rozhodl se, že změní svůj život od základu. Díky tomu dnes společně se svou ženou Kateřinou mění životy mnoha lidí a přináší jim radost a štěstí do života.


Na začátku vašeho byznys příběhu byla nehoda na motorce.

To je celkem dobrodružný začátek… Když jsem vyměnil před čtrnácti lety korporaci za poušť, počítač za meditaci a půst a vyzkoušel jsem si jiný životní styl, zjistil jsem, že když člověk změní přístup k tomu, co jí, jak se hýbe a v jakém prostředí žije, má to neskutečný dosah. Zajímal jsem se o to, co jíst, aby tělo dobře fungovalo, jedl jsem hodně ovoce a zeleniny bez tepelné úpravy, a přitom narazil i na fenomén mladého kokosu. V té době jsem odjel do Thajska a ošklivě jsem se tam vyboural na motorce. Místo abych šel na sešití mnoha hlubokých ran, tak jsem týden meditoval a pil kokosovou vodu. Stal se pak takový malý zázrak a všechny rány se mi zacelily. Takže mě vlastně vyléčily kokosy. Propil jsem se kokosovou vodou ke zdraví. A tady někde má kořeny i myšlenka dovážet mladý kokos do Čech. O pár let později, když jsem přemýšlel, co budu se svou firmou Fresh bedýnky vozit ze Srí Lanky do Čech, tak mě hned na prvním místě napadl mladý kokos, který mě v minulosti vyléčil po úrazu. Pak přišlo spojení s lidmi, co dováželi kokos z Thajska, a společně jsme dodávali kokosy na eventy. O pár let později jsem zjistil, že mladý kokos není jenom božská mana, ale také božská půda pro přátelské bakterie. Takže rozmixováním dužiny a přidáním kokosové vody jsem vytvořil živnou půdu pro přátelské bakterie a takto vyrobený jogurt má až terapeutické účinky. Tím začala nová éra mladého kokosu. A když jsme se seznámili s Kateřinou, tak jsme firmu Mladý kokos přejmenovali, vznikl koncept Wild and Coco a začala doba fermentovaná.

Kateřino, s vámi značka získala nový název. Jaká je vaše úloha ve firmě?

Nedávno jsme slavili narozeniny a vyprávěla jsem tam náš příběh o tom, že když jsme se seznámili, tak jsem do našeho vztahu přivedla syna a Atrey firmu a na začátku nám ani nedocházelo, jak moc je to podobné. Jak moc se on potřebuje starat o syna a já o firmu. Já jsem sice neměla žádné zkušenosti s takto zaměřenou firmou, zabývám se terapiemi, koučinkem a masážemi, spánkovou terapií. Společně jsme vymysleli detoxikační kůry – třídenní, desetidenní a dvacetidenní. Pomaličku jsem začala být takovou podporou zvenčí a po porodu Isabelky jsem se začala více věnovat marketingu a firma se nám za poslední rok hodně stabilizovala.

Jak vypadá vývoj produktu?

Základem je vždy ta vysoce kvalitní surovina – mladý kokos, který je sklízený o několik měsíců dříve než ten zralý a jeho cena je daleko vyšší. Jeho dužina má úplně jinou kvalitu. Fermentace probíhá pomocí speciálních lidských bakterií zvaných Superhuman – v kokosu se blahodárné bakterie množí a vzniká velmi chutný krém. Tak vznikl Yoguard, dnes Cocoguard. Jeden z našich nejoblíbenějších produktů – kokosový kefír, který pomáhá nastartovat zdravý mikrobiom, jsem vymyslel při svém pobytu ve tmě. Naše produkty neobsahují lepek ani laktózu. Díky tomu, že pečují o zdraví střev, bojují s problémy s trávením, se záněty, alergiemi, ale i únavou. Pomáhají po covidu anebo třeba s histaminovou intolerancí. Nejvíce si klienti chválí právě fermentované výrobky a pak panenskou kokosovou vodu, společně s našimi probiotiky a esenciálními aminokyselinami. A protože máme rádi sladké, nabízíme také zdravé alternativy – veganskou kokosovou granolu z bezlepkových surovin a čokoládovou pomazánku Choco Spread s novou recepturou s obsahem kešu oříšků a chia semínek.

Atreyi, měla jsem teď možnost vyzkoušet vaši skvělou snídani – granolu i Cocofir – a byla jsem opravdu příjemně překvapená kvalitou a chutí…

Začátek dne je velmi důležitý. Své produkty jsme připravili tak, aby z nich vznikala božská snídaně. Krémový Cocoguard či Cocofir, s lesními borůvkami, křupavou, jen málo sladkou kokosovou granolou, čokoládovou pomazánkou Choco Spread a sušeným kokosovým mlékem, to je jídlo, které dodá sílu a radost na celý den. Naše produkty jsou elixírem, který ovlivňuje střevo a tím i celý organismus. A to platí i pro nesnídaňové produkty, třeba kokosovou majonézu nebo bezlepkové placky. Díky kombinaci prebiotické vlákniny, probiotických kultur a polyfenolů jsou produkty elixírem, který ovlivňuje střevo, náladu, imunitu a vlastně celý organismus. Je to jako když se každé ráno naladíte přesně na tu frekvenci, kterou v životě chcete.

Působíte tak, že to vypadá, jako by mohli lidé, co jedí vaše jídlo, zahodit antidepresiva…

Něco na tom bude, protože když spojíte dobrý spánek, dostatek pohybu a tělo nasytíte dobrými přátelskými bakteriemi, tak antidepresiva opravdu nemusíte potřebovat.

Kdy se cítíte šťastný

Pro mě má štěstí dvě části, jedna je ta vnitřní, kdy jsem v souladu se svým tělem, myslí a duší, a pak je to ta vnější, moje rodina a moje poslání. To, co dělám. Pro mě práce s jídlem je ten můj kanál, kterým dokážu měnit svět, a mít rodinu, to mi přineslo další dimenzi, protože jsem si dříve neuvědomil, kolik lásky se ve mně může skrývat. Je to něco jiného, něco, co se nedá srovnat ani s partnerskou láskou. Je to najednou, jako by se probudilo slunce.

Pokud se Vám líbil článek, budeme rádi když jej nasdílíte.
X
Nastavení cookies
Funkční cookies
Tyto cookies jsou nezbytné pro fungování našeho webu a nelze je deaktivovat.
Analytické cookies
Slouží především pro sběr dat ohledně chování na webu (typicky Google Analytics).
Reklamní cookies
Slouží hlavně pro remarketing (typicky Google Ads).
Uživatelská data
Personalizace reklam
Personalizační cookies
Slouží pro pokročilou analytiku a personalizaci obsahu.