Přidejte si Šodó

Sdílejte

Ještě ani nepředstavili menu, a už se o nich mluví víc než o ledaskterém pražském podniku. Řeč je o dejvické novince, bistru Šodó, na němž spolupracují průvodci gastro scénou Zuzka a Honza z Taste of Prague a Gabi s Petrem z PG Foodies, kteří se svou Etapou už dva roky tvoří definici kvalitního bistra. O tom, jakou podobu bude nový podnik mít a kdy budeme moct zajít na slibované šodó, jsme si povídali s Petrem Ogurčákem.


Jak došlo k vašemu spojení s Taste of Prague, které vyústilo v založení společného bistra?

Naše spolupráce začala už během covidu, kdy Taste of Prague tvořili balíčky s nejlepšími produkty z Prahy, společně jsme pracovali na Eat Alone Together, připravovali jsme brunche a jídlo, co si budete moct dotvořit doma. Právě na to hledali Honza se Zuzkou fyzické místo, malou prodejnu, kde byste si mohli produkty přímo koupit. Pak se všechno vrátilo do normálu a oni se rozhodli koncept předělat na malý gastro provoz. Ve stejnou dobu jsme my v Dejvicích pokukovali po Etapě 2, a když jsme o tom společně mluvili, nebyli si Honza se Zuzkou jisti, jestli celý podnik sami zvládnou, a nabídli prostory nám. Ani my jsme to ale nechtěli provozovat sami, přece jen máme malou dceru a v Karlíně Etapu, takže jsme si řekli, že to zkusíme společně.

Proč jste se rozhodli pro Dejvice?

Tu čtvrť máme rádi, je hodně komunitní a rezidenční, což se nám líbí. Něco podobného se snažíme budovat i v Etapě – prostor, kde se ze zákazníků stávají štamgasti.

Na jaké myšlence bude bistro stát?

Popravdě jsme to ještě detailně nespecifikovali, protože chceme, aby myšlenka byla vlastní celému týmu, a ten ještě není kompletní. V každém případě půjdeme cestou lokálnosti a tak, jak nám to dovolí prostor, protože bistro má padesát metrů čtverečních, kam se musíme se vším vejít.

Co nám zatím o bistru můžete prozradit?

Nedávno jsme oznámili jméno našeho šéfkuchaře, je jím Ondřej Dufek, kterého můžete znát třeba z Esky. Zároveň víme, že tým, který v bistru potkáte, bude vždy malý, to znamená jeden kuchař, jeden pekař a jeden barista, což je vzhledem k velikosti prostoru úplně ideální. Také už máme první návrh menu, tak se těšíme, až ho představíme veřejnosti.

Jak vznikl název Šodó? A naznačuje, že budou v menu buchtičky?

Šodó je výmysl Zuzky s Honzou, tak se měla původně jmenovat jejich prodejna, protože všichni mají rádi šodó a rádi si ho přidávají. My jsme to pojali trochu hravě, takže ať už si u nás dáte cokoli, budete si moct přidat šodó – v kavárně, v pekárně, zkrátka všude. Nebude to ale vždy to šodó, co si dáváte na buchtičky, spíš nějaká jeho forma, jako je třeba zmrzlina nebo šlehačka. Záleží na tom, co si objednáte.

O otevření bistra jste informovali v srpnu, jaké byly reakce okolí?

Reakce nás nadchly, ale popravdě také trochu vyděsily, přišla jich spousta. Myslím, že lidé čekají trochu větší bistro, než jaké doopravdy bude, ale o to je to větší výzva. Samozřejmě cítíme i velký respekt, protože z toho, co kolem sebe vidíme a slyšíme, vyvolalo tohle spojení opravdu velká očekávání.

Kdy se tedy můžeme těšit na otevření?

Původně jsme chtěli otvírat v říjnu, ale z praxe víme, že se to vždycky trochu protáhne, takže jsme zpoždění čekali. Otevření si tedy necháváme až na začátek ledna.

Pokud se Vám líbil článek, budeme rádi když jej nasdílíte.
X
Nastavení cookies
Funkční cookies
Tyto cookies jsou nezbytné pro fungování našeho webu a nelze je deaktivovat.
Analytické cookies
Slouží především pro sběr dat ohledně chování na webu (typicky Google Analytics).
Reklamní cookies
Slouží hlavně pro remarketing (typicky Google Ads).
Uživatelská data
Personalizace reklam
Personalizační cookies
Slouží pro pokročilou analytiku a personalizaci obsahu.