Míchané kávové drinky v orosených skleničkách, workshop přípravy kávy cold brew a malý tetovací salon v zákoutí prvorepublikové zahrady. Tak vítá léto Mazagrande.
Zahrada jedné z nejsledovanějších pražských vil poslední doby se v jedno květnové odpoledne rozvoněla kávou a citrusy a ožila nadšením a energií hostů, s nimiž značka Mazagrande oslavila první letní dny. Na pomoc si vzala oblíbený fresh nápoj Mazagrande Yuzu Tonic, jehož název napovídá, že uvnitř se mísí chutě cold brew ledové kávy s tonikem a japonským citrusem yuzu, které jsou pro letní osvěžení jako dělané.
Představte si příjemné odpoledne s přáteli, kde si popovídáte, ochutnáte výborné dezerty a na baru vás oslní šarmantní dvojice barmanů s perfektně vybalancovanými míchanými drinky. Možná by vás překvapilo, jak dobře se Mazagrande Yuzu Tonic snoubí například s malinovým pyré a čokoládovým sirupem nebo že Mazagrande Forte chutná spolu s Campari, Martini a grapefruitem jako oblíbené Negroni.
To všechno navíc v kulisách architektonického skvostu, jímž je nedávno otevřený eventový prostor Vila 63. V takovém duchu se nesla akce, kterou si značka Mazagrande pro své hosty připravila. A protože je jejím mottem zvídavost a odvaha vystupovat z vlastní komfortní zóny, nechyběly zde aktivity, které byste na letní slavnosti možná nečekali.
Každý den zkusit něco nového
Žijeme jen jednou, a tak bychom se neměli bát nových zážitků. Ať už mluvíme o nevšední kombinaci kávy a citrusů, nebo o spontánním tetování. V zahradě plné vzrostlých stromů se proto objevily malířské stojany a malý tetovací salon, odkud si hosté mohli odnést vzpomínku buď na malířském plátně, nebo přímo na kůži.
Netrvalo dlouho a malé citrony, mušličky a jiné letní motivy se staly permanentní ozdobou velké části návštěvníků. Spolu s tím si hosté odnášeli také nové poznatky o přípravě kávy, konkrétně o cold brew, na němž je nápoj Mazagrande Yuzu Tonic založený. Věděli jste, že cold brew není jen ekvivalent pro ledovou kávu? Tento druh přípravy je kompletně bez použití teplé vody a příznačná je pro něj mimo jiné trpělivost. Cold brew se totiž filtruje několik hodin, nejlépe přes noc, a na hotovou kávu si tedy musíte počkat. Výsledek za to ovšem stojí. O tom hosty ve Vile 63 přesvědčil také workshop, který si zástupci Mazagrande připravili, aby všem milovníkům kávy ukázali, co přesně se v jejich nápoji skrývá.
Pokud sami trpělivostí neoplýváte, s už namíchaným drinkem v plechovce na nic čekat nemusíte. Stačí ho s plátkem citronu nalít na led, a bude perfektním osvěžením vašich letních dnů, povzbudí v kanceláři i na home office a slušet mu to bude i za letních večerů třeba v martini skleničce. Pozvěte i vy své přátele a uspořádejte pro ně nevšední zahradní slavnost, piknik nebo třeba soukromé letní kino. Ať už zvolíte cokoli, nezapomeňte na vychlazené Mazagrande. Tak na zdraví!