Konečně léto, konečně dovolená a nohy nahoře. Slunce nabírá na síle a vy pozorujete, jak jeho paprsky rozzáří tóny růžové a zdůrazní bublinky spěchající k hladině. Ta barva a svěžest šampaňského MUMM Brut Le Rosé k příjemným chvílím prostě patří. Prozradíme vám, jak ho správně pít, aby jeho chuť byla dokonalá.
Když jsme otevřeli první láhev s jemně lososově růžovou barvou a bohatým perlením, rozbalila se před námi vůně červeného grapefruitu, jahod, třešní a červeného rybízu s lehkými tóny karamelu a vanilky. A protože jsou mezi námi milovníci šampaňského, věděli jsme, že nejlépe chutná za specifických podmínek.
Alfou a omegou je v tomto případě vždy teplota. Pokud je šampaňské příliš vychlazené, dojde ke zničení nádherného perlení, zatímco pokud je příliš teplé bude nadměrně pěnit. Správná teplota pro neročníková vína je 8 až 10 °C. Aby si šampaňské udrželo ideální vychlazení po celou dobu, vložíme láhev do kbelíku naplněného do poloviny studenou vodou a kostkami ledu. Perfektní teplotu udržíme i tím, že sklenici naplníme maximálně do dvou třetin.
Nutno podotknout, že jsme ji do této míry naplnili v redakci každý několikrát. Bylo totiž potřeba zapít nejnovější vydání Amazing. A když už budete mít ty nohy nahoře a nalito do zmíněných dvou třetin, otevřete poslední číslo našeho magazínu a ztraťte se na chvíli ve světě umění, inspirace a neobyčejných příběhů. I když budete ve svém rozjímání sami, nezapomeňte si připít růžovým šampaňským MUMM na sebe a na chvíle, kdy vám je opravdu dobře.
Značka MUMM, která patří do vinné rodiny společnosti Pernod Ricard, má v kraji Champagne téměř dvousetletou tradici. Je jedním z největších výrobců šampaňského a v současné době patří mezi jednu z nejprodávanějších značek v celosvětovém měřítku podle počtu prodaných lahví.