Kolikrát za den si během těchto horkých dní vzpomenete na zmrzlinu? Jak často vás přepadne chuť na pořádnou porci smetanového pokušení nebo ovocného osvěžení? Jestli to máte tak jako my, tak každý den. A často i několikrát.
Po to opravdové gelato naštestí nemusíte cestovat stovky kilometrů. Stačí zajít do samotného centra Prahy, konkrétně na horní část Václavského náměstí, kde na vás čeká ten pravý zmrzlinový ráj.
Zakladatelé této dnes už populární světové značky se před dvaceti lety rozhodli vyrábět to nejlepší gelato na světě výběrem těch nejlepších ingrediencí. Takové, jaké se v Itálii dělalo kdysi. Nápad otevřít si vlastní gelaterii se zrodil vlastně náhodou.
V roce 2002 četl Guido Martinetti noviny, kde Carlo Petrini (zakladatel Slow Food) napsal, že „v Itálii už neexistuje takové gelato, jaké se vyrábělo kdysi“. Tento článek dal impuls Guidovi a jeho kamárovi Federicovi, aby věnovali svůj život honbou za jediným cílem – dělat to nejlepší gelato na světě.
V roce 2003 otevřeli Guido Martinetti a Federico Grom svou první gelaterii v centru Turína . Ten stejný rok, 6. července napsal Carlo Petrini nový článek, kde označil pistáciové gelato GROM za „to nejlepší, které ve svém životě ochutnáte“, přesně takové gelato, jak jej Italové znali kdysi.
Důvodem, proč si GROM oblíbili lidé na celém světě a z malé firmy se stala značka se sedmdesáti pobočkami rozmístěnými od New Yorku po Tokyo je práce s tím nejlepším, co může zemědělství nabídnout, od Langhe přes Sicílii, až po Střední Ameriku.
K výrobě gelata přistupují v GROM s tou největší péčí a přísností. Všechny příchutě jsou 100% přírodní a neobsahují žádná barviva, aromata ani emulgátory. Základem pro sorbety je pramenitá voda, sezónní a čerstvé ovoce a pro gelato čerstvé a vysoce kvalitní mléko na smetanu, vejce z volného chovu, a výběr toho nejlepšího kakaa a kávy ze Střední Ameriky.
I proto vypadá a chutná vaše oblíbená příchuť pokaždé trošku jinak, v závislosti na ovoci a ostatních ingrediencích. GROM si spoustu surovin pěstuje sám na vlastní bio farmě, u těch dalších pečlivě hlídá jejich kvalitu.
V případě zmrzliny GROM nemusíte přemýšlet, jestli se vám vleze do jídelníčku. Jednou za čas by si toto italské nebe měl dopřát každý už jen kvůli vysoké kvalitě všech složek sorbetů a gelata. Pokud máte chuť na sladké, není nic lepšího, čím byste si mohli udělat radost.
Grom gelato a sorbety si v ČR můžete v podobě 460ml pint zakoupit již od roku 2019. Jejich obsah je stejné kvality, jako dostanete v gelaterii do kornoutku či kelímku.
Když už je řeč o gelaterii, ta první česká GROM slaví 1. 7. již své druhé narozeniny! V tento den si Grom pro vás připravil speciální akci 1+1 na všechno. Stavte se na Václavském náměstí 55 a zažijte opravdový italský zážitek.