Budoucnost gastronomie v Čechách

Sdílejte

Petr Svejkovský je zakladatelem projektu Premium Gastro, vystudoval prestižní hotelovou školu École hôtelière de Lausanne ve Švýcarsku a své zkušenosti pak sbíral jako důstojník v gastronomické sekci na luxusních zámořských lodích. Po návratu zpět do ČR se rozhodl českou gastronomii rozvíjet a podporovat z pozice dodavatele vybavení.


Petr Svejkovský věří v poctivost řemesla, velkou obavu ovšem má o celkovou kvalitu gastronomie, a především pak cítí, že je potřeba největší pozornost věnovat výchově kvalitních mladých lidí. Proto se ze své pozice snaží podporovat tento krásný obor, a to především dvěma směry.

„První je péče o klienty Premium Gastro. Každému klientovi pomáháme s výběrem vybavení individuálně při osobní schůzce, vnímáme to jako vážné rozhodnutí, které ovlivní budoucí kvalitu poskytovaných služeb. Proto vždy procházíme detailně potřeby zákazníka a jeho provozu, dbáme na materiál, odolnost v provozu, zemi původu, ekonomickou stránku v čase. Kritérií pro správný výběr vybavení je opravdu mnoho a my se snažíme vším klienta zodpovědně provézt. S našimi klienty tak navazujeme dlouhodobé vztahy, které nezřídka končí přátelstvím a snažíme se jim být tím nejlepším partnerem. Druhým směrem je podpora a motivace v kvalitním vzdělávání mladých talentů. Dlouhodobě podporujeme a spolupracujeme s projekty KU Young chef, Studuj Gastro. Ty nejlepší studenty pak od nás čeká například stáž na École hôtelière de Lausanne,“ říká Petr, který je jako jediný u nás v republice zástupcem této školy a zasloužil se o to, aby díky ní studenti z Česka mohli zažít tu nejvyšší možnou úroveň vzdělávání v oboru.

Po dobu 130 let existence školy zde ještě žádná taková stáž neproběhla a český student zde byl v této roli stážisty jako první. Vedení školy samo navrhlo, že by chtělo dát i dalším vítězům Young Chef v budoucnu šanci. „Vnímáme také dlouhodobě těžkou otázku adaptace oborových podmínek pro lepší konkurenceschopnost na trhu práce vůči jiným oborům. Proto se snažíme propojovat možné zaměstnavatele s nadějnými talenty. Naším cílem je, aby se potkávali kvalitní studenti se zájmem o obor s atraktivními zaměstnavateli. Snažíme se dát možným zaměstnavatelům možnost prezentovat se mladým, nadějným absolventům. V tom vidíme naději na budoucnost kvalitní gastronomie v Čechách.“

Pokud se Vám líbil článek, budeme rádi když jej nasdílíte.
X
Nastavení cookies
Funkční cookies
Tyto cookies jsou nezbytné pro fungování našeho webu a nelze je deaktivovat.
Analytické cookies
Slouží především pro sběr dat ohledně chování na webu (typicky Google Analytics).
Reklamní cookies
Slouží hlavně pro remarketing (typicky Google Ads).
Uživatelská data
Personalizace reklam
Personalizační cookies
Slouží pro pokročilou analytiku a personalizaci obsahu.