Mlýn vonící heřmánkem

Sdílejte

V malebném českodubském údolíčku stojí historický mlýn, který se díkycitlivému přístupu majitelů proměnil v luxusní butikový hotel. Nečekejte žádné pozlátko, spíše kvalitní materiály, dokonalý komfort a respekt k minulosti i okolí. To vše se v Podhlavickém mlýně snoubí s nadstandardním servisem a vzniká zážitek, na který nezapomenete.


První zmínky o původním mlýnu sahají až do 17. století. Jeho současní majitelé, Tomáš Pochop a Radek Meduňa, ho objevili v roce 2015, a i když původně plánovali vybudovat hotel v Rakousku, tohle místo si zamilovali a rozhodli se splnit si tady svůj sen o vlastním ubytování. Plán byl jasný, zrekonstruovat mlýn do podoby malého luxusního hotelu, jenž nabídne špičkové služby a zároveň absolutní klid. Co možná zní jednoduše, však přicházelo na svět postupně, a to nejen kvůli archeologickému a památkovému výzkumu. „Kvůli stáří objektu bylo potřeba provést rozsáhlou rekonstrukci, při které jsme se snažili co nejvíce využívat původní materiály. Zůstalo naštěstí také hodně obvodových zdí a myslím, že se nám celkově povedlo zachovat charakter mlýna, i když je vybavení hotelu luxusní, a využili jsme i řadu moderních prvků,“ vysvětluje Barbora Paterová, manažerka hotelu, a dodává, že Podhlavický mlýn se nakonec veřejnosti otevřel letos v lednu.

Balzám pro duši

Jednou z prvních věcí, kterou hned po příjezdu pocítíte, je klid. Z hlavní silnice sjedete do údolíčka, kde se otvírá pohled na mlýn i pastviny s kravami, a obklopí vás ticho, které ruší maximálně zvuky přírody. Dost možná ucítíte i vůni heřmánku, ten tu rostl od nepaměti a dnes prostupuje celým hotelem od loga přes osvěžující nápoje až po speciální gin. Spát budete v jednom z deseti pokojů laděných do jedinečných stylů, v nichž se odráží industriální dědictví mlýna, ale i okolní příroda.

„Podobu pokojů si navrhovali přímo sami majitelé. Tomáš zároveň celý život kvůli práci cestuje, bydlí po hotelích a z těchto svých zkušeností vycházel a vložil je do svého vlastního hotelu,“ dodává Barbora. Na první pohled poznáte, že v rámci materiálů majitelé žádné kompromisy nedělali, díky špičkovým matracím se vám tu bude spát jako v bavlnce a k dokonalému odpočinku přispěje i fakt, že jsou všechny pokoje odhlučněné. Hotel je pro hosty od 14 let, a tak vás tu čeká opravdu klidný pobyt se spoustou zákoutí v zahradě, kde se můžete na chvíli schovat třeba s knížkou.

Zažít něco navíc

Rozhodně se nemusíte bát, že byste se tady nudili. „Vyrostli jsme z eventové agentury, a tak čerpáme know-how od našich kolegů. Máme concierge servis a vždy se snažíme hostům vyjít co nejvíc vstříc. Nabízíme elektrokola, vybavení na výlet, Volvo k zapůjčení a rádi pomůžeme sehnat lístky na sportovní i kulturní akce v okolí,“ vyjmenovává nekonečné možnosti manažerka. Za zážitky ale nemusíte daleko, radost vám jistě udělá i místní spa se saunami, infinity bazénem, biotopem a slunnou terasou. K absolutní spokojenosti během pobytu pak pomůže místní finediningová restaurace. Samozřejmostí jsou tu čerstvé ryby z okolí a další sezonní dobroty a jednou za měsíc také degustační večeře, během níž se restaurace otvírá i neubytovaným hostům.

„Tyto večeře se snažíme ozvláštnit zajímavými gastro jmény, zveme kuchaře ze zahraničí i české špičky. Teď máme v plánu kuchaře, který vařil pro malajsijského krále,“ vysvětluje Barbora. Zajímavostí a důvodů k návštěvě vzniká v Podhlavickém mlýně celá řada, teď například plánují longevity víkend, který propojí fyzioterapii, cvičení a menu zaměřené na očistu a zdraví. Proaktivní přístup a špičkový servis dělají z hotelu ideální místo pro firemní akce v kolektivu kolem dvaceti lidí, pro které lze využít i venkovní stodolu přetvořenou v konferenční místnost. A pokud toužíte přijet s rodinou, řešení se vždycky najde.

„Jsme adults only, ale rozhodně jsme otevřeni tzv. family buy-outs, které jsou populární v zahraničí. Jako rodina si pronajmete celý dům pro sebe, uspořádáte oslavu, a přitom se nemusíte vůbec o nic starat, hotelový servis vám zaručí, že o vás bude dokonale postaráno,“ doplňuje Barbora. Ať už plánujete návštěvu Podhlavického mlýna ve dvou, nebo s kolegy, místní servis si zamilujete natolik, že už při odjezdu budete plánovat další návštěvu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pokud se Vám líbil článek, budeme rádi když jej nasdílíte.
X
Nastavení cookies
Funkční cookies
Tyto cookies jsou nezbytné pro fungování našeho webu a nelze je deaktivovat.
Analytické cookies
Slouží především pro sběr dat ohledně chování na webu (typicky Google Analytics).
Reklamní cookies
Slouží hlavně pro remarketing (typicky Google Ads).
Uživatelská data
Personalizace reklam
Personalizační cookies
Slouží pro pokročilou analytiku a personalizaci obsahu.